Verwachtingen - weerbericht

4-3 Bft

Samengevat weerbericht

Deze namiddag meestal droog, maar bewolkt. Langs de Franse grens is er meer kans op een bui. Maxima rond 5 graden in het centrum van het land.

Vanavond nog enkele buien in het westen van het land. Later meer bewolking met mogelijk wat lichte, winterse neerslag. Minima tussen -2 en +2 graden.

Morgen wisselend bewolkt en overwegend droog met maxima tussen 3 en 6 graden.

Ook donderdag en vrijdag afwisselend zon en wolkenvelden bij temperaturen rond 7 à 8 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag blijft het op de meeste plaatsen droog met vooral in het oosten en het noordoosten van het land mooie, brede opklaringen. Elders blijft het meestal zwaarbewolkt met mogelijk enkele lichte buien langs de Franse grens. Het kwik klimt niet veel hoger dan 1 à 2 graden in de Ardennen en blijft ook in Laag- en Midden-België hangen rond 4 of 5 graden. De matige tot soms vrij krachtige oostenwind versterkt het koudegevoel.

Vanavond kunnen vooral in het westen van het land nog enkel buitjes vallen, elders verwachten we rustig en droog weer. Tijdens het tweede deel van de nacht zorgt een zwakke storing voor meer bewolking in het centrum en het oosten van het land waarbij mogelijk wat lichte, winterse neerslag kan vallen. De minima liggen tussen -2 en +2 graden. De matige wind uit oost tot zuidoost ruimt verder naar zuidoost en verzwakt geleidelijk.

Algemene luchtgesteldheid

Een hoogtedepressie verplaatst zich vanaf het noordwesten van Frankrijk richting Ierland en ligt deze namiddag aan de basis van licht wisselvallig weer in onze streken.

De strakke, oostelijke stroming langs de zuidflank van een omvangrijk hogedrukgebied boven Scandinavië ruimt geleidelijk naar het zuidoosten, waardoor morgen iets zachtere lucht over ons land gevoerd zal worden.


update van vandaag 12:01