Verwachtingen - weerbericht

-2°

-4°

2-3 Bft

-4°

-5°

-5°

Samengevat weerbericht

Vannacht geleidelijk lichtbewolkt maar koud met minima van -2 tot -7 graden.

Morgen nog regelmatig zon al neemt vanaf de Franse grens de bewolking toe. Maxima tussen 0 en 4 graden.

Zondag eerst veel wolken vooral nabij de Franse grens met kans op lichte neerslag, later op de dag overal brede opklaringen. Maxima van 0 tot 3 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vannacht blijft het droog met tijdelijk vrij veel hoge wolkenvelden. Vanaf het westen neemt later de bewolking af. De minima liggen tussen -7 en -4 graden in de Ardennen en tussen -4 en -2 graden elders. De wind waait zwak tot soms matig uit zuidoost. Plaatselijk is er nog gevaar voor rijm- of ijsplekken. In de Kempen en in de Ardennen is er kans op enkele aanvriezende mistbanken.Zaterdagochtend zijn er enkele hoge wolkenvelden en brede opklaringen. In de loop van de namiddag neemt de hoge bewolking langs de Franse grens toe. Het blijft droog. De maxima schommelen tussen 0 en 2 graden op de Ardense hoogten en tussen 1 en 4 graden elders. De wind is zwak tot matig uit het zuidoosten.


Zaterdagavond en -nacht wordt het zwaarbewolkt met kans op wat (smeltende) sneeuw langs de Franse grens. Elders blijft het droog met eerst veel hoge wolkenvelden en later bredere opklaringen. De minima schommelen tussen -1 en -7 graden bij een zwakke tot soms matige oosten- tot zuidoostenwind.

Algemene luchtgesteldheid

Ons weer wordt gunstig beïnvloed door een hogedrugwig. Zaterdagavond en -nacht bereikt een storing vanuit Frankrijk ons land.


update van vandaag 17:01